fbpx
Економіка

Відшкодування ПДВ з бюджету фінансовими казначейськими векселями

   Міністерство доходів і зборів України провело інвентаризацію заявлених до відшкодування сум податку на додану вартість та розрахунок прогнозних показників сум податку за податковими деклараціями, які будуть подані до 1 листопада 2013 року. За підрахунками сума ПДВ, яка може бути відшкодована фінансовими казначейськими векселями, складає близько 12 млрд гривень.

 Відшкодування ПДВ з бюджету фінансовими казначейськими векселями, наголошують фахівці Міндоходів, буде здійснюватися тільки після затвердження Кабінетом Міністрів України граничної суми відшкодування.

 Видача фінансового казначейського векселя прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунку на рахунок платника податку.

 Тобто платники зможуть самостійно визначати, в якій формі отримувати бюджетне відшкодування: грошима чи векселями, адже про обрання способу відшкодування податку на додану вартість з бюджету шляхом видачі векселів платник має зазначити у поданій ним заяві.

 Отже, до 1 січня 2014 року платник податку має право за власним бажанням отримати бюджетне відшкодування податку на додану вартість у вигляді фінансового казначейського векселя.

 За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Читайте також: