fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Харківський тракторний завод заперечує інформацію Міндоходів про несвоєчасність подання додаткових документів про підтвердження митної вартості

  Харківський тракторний завод (ХТЗ) спростовує інформацію Міністерства доходів і зборів України про несвоєчасність подання витребуваних у підприємства Харківською митницею документів про підтвердження заявленої митної вартості ввезених комплектуючих.

"Щодо офіційної позиції Міністерства доходів і зборів України про те, що АТ "ХТЗ" несвоєчасно подало документи про підтвердження заявленої митної вартості, керівництво підприємства заявляє, що це не відповідає дійсності. Насправді додаткові документи для підтвердження митної вартості були подані 10 жовтня 2013 року, тобто на другий день після подачі декларації", – повідомили агентству "Інтерфакс- Україна" на підприємстві.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

При цьому на ХТЗ підкреслюють, що продукція, на яку Харківська митниця зажадала додаткову документацію, поставляється тривалий час постійними постачальниками, за прямими контрактами, митна вартість яких не змінювалася протягом тривалого часу і не викликала питань у митних органів "До того ж, в машинах, затриманих на митниці, ціни на деякі види продукції у справжній поставці вищі, ніж в попередній", – зазначають на ХТЗ.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

На підприємстві також відзначили, що працівники ХТЗ, які з 18 жовтня у зв’язку зі сформованою ситуацією були відправлені в неоплачувану відпустку через зупинку заводу "дивуються з приводу некоректних дій Харківської митниці і вимагають оперативного вирішення питань митного оформлення затриманих вантажів.

Як повідомлялося, ХТЗ вирішив зупинити роботу з 18 жовтня у зв’язку припиненням з 9 жовтня оформлення на митному терміналі Харківської митниці імпортних товарів, зокрема, основних постачальників ХТЗ – російських підприємств.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: