fbpx
Економіка

Французький уряд схвалив 75 % податок на багатство

  Після тривалих переговорів і обговорень французький парламент схвалив вельми спірний податок у розмірі 75 % для тих, чиї доходи понад один мільйон євро. У прийнятому варіанті закону є уточнення, що податок платитимуть виключно ті організації і компанії, які виплачують своїм співробітникам більше одного мільйона євро на рік. Зазначимо, що проти нововведення різко виступало керівництво французьких футбольних клубів.

Додамо, що насправді розмір податку складає 50 %, але якщо врахувати виплати на соціальне забезпечення, то він досягає 75 %, повідомляє одне з європейських видань.

Також крім цього, в парламенті прийняли рішення підвищити податок на надприбутки підприємств, який було введено ще колишнім урядом. Починаючи з 2014 року, він буде підвищений з 5 % до 10,7 %.

Ще в кінці серпня французький прем’єр-міністр Жан-Марк Еро оголосив про початок найбільшої податкової реформи в країні. Додамо, що прийняті положення набудуть чинності вже цієї осені. Варто відзначити, що президент Франції виявив бажання модернізувати податок на авіаквитки. Однак більш докладної інформації в даний момент немає.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: