fbpx
Політика

Вибори в Києві в 2013 році можна провести лише 22 грудня – Давид Жванія

  Керівник комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія заявляє, що єдино можливий варіант проведення виборів у Києві цього року – це 22 грудня.

"15 грудня – число, на яке ми виходили, вже не актуальне, і єдина можлива цьогоріч дата проведення – це 22 число (грудня – ІФ). У нас всі постанови готові… Я не знаю, чи буде підтримана ця дата усіма фракціями… У нас є шанс провести 22 грудня вибори, якщо будуть внесені відповідні зміни до постанови про те, щоб вибори призначалися з моменту прийняття закону, а не з моменту опублікування", – сказав Д. Жванія в ході погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів Верховної Ради України в понеділок у Києві.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як повідомлялося, Конституційний суд України виніс вердикт про те, що чергові місцеві вибори в Україні повинні проводитися одночасно в жовтні 2015 року, незалежно від того, якими були попередні вибори – чергові або позачергові.

Опозиція вважає, що дане рішення КС не стосується ситуації в столиці, оскільки зараз тут необхідно проводити позачергові вибори, оскільки депутати Київради і мер столиці були обрані п’ять років тому, мер столиці Леонід Черновецький подав у відставку рік тому, а термін повноважень столичних депутатів завершився 2 червня. Тому вони внесли в парламент вже третій законопроект про призначення позачергових виборів у столиці.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Партія регіонів вважає, що рішення КС поширюється на ситуацію в Києві, тому тут необхідно проводити чергові місцеві вибори в 2015 році.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: