Україна і Чехія підписали Міжурядову угоду про військові поховання

Президент України Віктор Янукович та Президент Республіки Чехія Мілош Земан підписали Спільну заяву за результатами переговорів делегацій у Києві. У присутності глав держав також було підписано низку двосторонніх документів. Про це УНН повідомили у прес-службі Президента України Віктора Януковича.

Міжурядова угода про військові поховання передбачає забезпечення взаємного сприяння у збереженні та догляді за військовими похованнями на території України, де поховані чеські громадяни, і на території Республіки Чехія, де поховані громадяни України. Окрема увага приділяється забезпеченню сторонами утримання військових поховань на території своєї держави, а також сприянню в пошуку, складанні та утриманні військових поховань.

Related Post

Підписання Угоди дозволить за принципом взаємності забезпечити безкоштовне і безстрокове використання земельних ділянок, на яких знаходяться військові поховання іншої Сторони, а також сприяння у питаннях, пов’язаних з ексгумацією, переміщенням і перепохованням останків. Угода передбачає активізацію співробітництва між Державною міжвідомчою комісією України у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій та Міністерством оборони Республіки Чехія.

Джерело: УНН
Leave a Comment