fbpx
Міжнародна економіка

Україна може підписати “газові” угоди з Chevron, Eni і EdF вже в листопаді

Уряд України вже в листопаді може підписати з американською Chevron угоду про розділ продукції на Олеській площі на заході країни, а також угоду з італійською Eni і французькою EdF про участь компаній у розробці мілководної частинини прикерченського шельфу Чорного моря. Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на урядові та галузеві джерела, передає УНН.

Так, джерела видання вважають, що нові угоди дозволять залучити в газовий сектор України інвестиції обсягом у кілька мільярдів доларів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За словами інформаторів, український уряд розраховує завершити до кінця року переговори з консорціумом компаній на чолі з американською ExхonMobil з видобутку вуглеводнів на Скіфській площі глибоководного шельфу Чорного моря.

Нагадаємо, що минулого тижня президент України Віктор Янукович заявив, що залучення інвесторів дозволить протягом 5-7 років збільшити обсяги видобутку газу в країні максимум у два рази.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Як повідомлялося раніше, наприкінці січня Україна і Shell підписали угоду про розділ продукції Юзівського родовища в Донецькій і Харківській областях.

Комерційний видобуток на ділянці повинен початися в 2015 році.

Обсяг інвестицій Shell може скласти до 10 млрд доларів.

Джерело: УНН

Читайте також: