fbpx
Інновації

Україна може забезпечити військовою технікою весь світовий ринок – експерт

 У тому випадку, якщо уряд України прийме необхідні заходи, то українська держава зможе забезпечити новими зразками військової техніки і озброєння не тільки свою армію, а й світовий ринок. Йдеться про заходи, які були прописані в державній цільовій програмі розвитку ОПК України. Про це розповіла Юлія Малишенко, заступник голови управління оборони і безпеки міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

 «Як відомо, Україна зараз володіє достатнім експортним потенціалом. Зокрема, це стосується експорту військової техніки та озброєнь», – нагадала Юлія Малишенко.

 За її словами, зараз серед головних військових партнерів України – не тільки провідні держави Європейського союзу, а й країни Азії та Африки.

 Юлія Малишенко зазначила, що на сьогодні в уряді України займаються розробкою проекту державної цільової програми з реформування та розвитку оборонно – промислового комплексу. Ця програма буде розрахована на період до 2017 року. Крім усього іншого, в програмі передбачено комплекс заходів, які спрямовані на зміцнення позицій України на світових ринках озброєнь. Крім того, пояснила експерт, планується розширення участі України в різних міжнародних проектах військово – технічної співпраці. За словами Малишенко, в програмі йдеться і про формування оптимальної структури українського оборонного експорту.

 Юлія Малишенко заявила, що результатом виконання завдань державної програми має стати ефективний в економічному плані оборонно – промисловий комплекс. Такий комплекс, запевнила експерт, повинен забезпечити Збройні сили, правоохоронні органи та інші військові формування України новітніми зразками озброєнь і військової техніки.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: