fbpx
Право

Нардеп Князевич пропонує збільшити терміни призначення виборів в Україні

 Народний депутат від фракції «Батьківщина» Руслан Князевич пропонує парламентаріям підтримати його ініціативу щодо збільшення строку призначення виборів в Україні. Відповідний законопроект № 3442 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення виборів» він подав на розгляд Верховної Ради.

 Документом передбачається внесення доповнень до статті 15 закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», згідно з якими позачергові місцеві вибори Верховна Рада повинна призначити не пізніше, ніж через 60 днів з дня дострокового припинення повноважень місцевої ради, сільського, селищного, міського голови.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 У той же час чергові місцеві вибори пропонується призначати не пізніше, ніж за 100 днів до дня виборів (зараз – не пізніше, ніж за 60 днів). Виборчий процес місцевих виборів розпочинається за 50 днів до дня чергових або позачергових місцевих виборів.

 Також законопроектом пропонується внести зміни до статті 17 закону України «Про вибори президента України», згідно з якими чергові вибори президента України призначати не пізніше, ніж за 150 днів до дня виборів (у чинному законодавстві – за 90 днів).

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: