Спілкуйтеся онлайн із органами влади

  Україна має намір якнайшвидше запровадити безпаперове подання звітності до всіх органів державної влади.

 Це буде сприятиме доступу громадян та суб’єктів підприємницької діяльності до спілкування з органами державної влади, обміну інформацією, полегшить отриманням довідок тощо. Сприятиме забезпеченню функціонування в державі системи електронного урядування і зробить прозорою, сучасною та доступною взаємодію юридичних осіб та інших суб’єктів підприємницької діяльності з органами державної влади під час процесів звітування.

 Сьогодні в Україні до процесу подання, обробки та використання звітної інформації залучено кілька мільйонів фізичних та юридичних осіб. Здійснені й певні кроки з уніфікації та стандартизації електронної звітності. Створені системи подання (приймання) звітів в електронній формі.

Related Post

 Звітність в електронному вигляді – це значна економія часу та ресурсів. По-перше, така звітність не потребує дублювання на паперових носіях. По-друге, дає можливість уникнути витрачання часу у чергах до інспектора або «вікна» прийому звітності при її поданні. По-третє, суттєво скорочує терміни проведення перевірки щодо правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ та забезпечення своєчасного їх відшкодування платнику податку.

 Безкоштовні електронні ключі для здійснення в он-лайн режимі податкових та митних процедур, платники можуть отримати у пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів. Детальніше на сайті: www.acskidd.gov.ua.

 За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Leave a Comment