fbpx
Інтернет

Спілкуйтеся онлайн із органами влади

  Україна має намір якнайшвидше запровадити безпаперове подання звітності до всіх органів державної влади.

 Це буде сприятиме доступу громадян та суб’єктів підприємницької діяльності до спілкування з органами державної влади, обміну інформацією, полегшить отриманням довідок тощо. Сприятиме забезпеченню функціонування в державі системи електронного урядування і зробить прозорою, сучасною та доступною взаємодію юридичних осіб та інших суб’єктів підприємницької діяльності з органами державної влади під час процесів звітування.

 Сьогодні в Україні до процесу подання, обробки та використання звітної інформації залучено кілька мільйонів фізичних та юридичних осіб. Здійснені й певні кроки з уніфікації та стандартизації електронної звітності. Створені системи подання (приймання) звітів в електронній формі.

 Звітність в електронному вигляді – це значна економія часу та ресурсів. По-перше, така звітність не потребує дублювання на паперових носіях. По-друге, дає можливість уникнути витрачання часу у чергах до інспектора або «вікна» прийому звітності при її поданні. По-третє, суттєво скорочує терміни проведення перевірки щодо правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ та забезпечення своєчасного їх відшкодування платнику податку.

 Безкоштовні електронні ключі для здійснення в он-лайн режимі податкових та митних процедур, платники можуть отримати у пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів. Детальніше на сайті: www.acskidd.gov.ua.

 За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Читайте також: