fbpx
Політика

«Прихід праворадикалів до влади стає помітною тенденцією в західноєвропейській політиці», – Медведчук

 Прихід праворадикалів до влади стає помітною тенденцією в політиці західноєвропейських держав. Про це розповів Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

 Він нагадав, що в Норвегії, яка є однією з найблагополучніших країн в Європі, за підсумками виборів до парламенту було сформовано новий уряд. Як зазначив Медведчук, склад нового уряду Норвегії викликав серйозну реакцію в ЗМІ. Зокрема, з 18-ти міністрів кабінету Ерни Сульберг, 11 є представниками «завсідника норвезької політичної сцени» – правоконсервативної партії «Хейр».

 На жаль, міркує політик, прорив праворадикальних партій у велику політику за останні роки став однією з найпомітніших і сумних тенденцій в усьому західноєвропейському політичному процесі. За словами Медведчука, Австрія, Нідерланди, Бельгія, Фінляндія і Франція також належать до списку держав, в яких за підсумками парламентських виборів праві радикали досягли серйозного успіху.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Медведчук припустив, що критика мультикультуралізму та масової міграції, яка «живить» правих радикалів, тільки лише оживляє «приглушені комплекси національної винятковості». На думку політика, такі «комплекси» можуть проявитися після загострення економічних проблем в Євросоюзі.

 «Тому тих, хто вважає, що Україна може вирішити свої економічні проблеми за рахунок переведення грошей від заробітчан, які незабаром низками можуть потягнутися до країн Євросоюзу, я хочу застерегти. На місці нинішньої європейської влади, яка молиться на Загальну декларацію прав людини, ми в один прекрасний день можемо побачити численних клонів Брейвіка – білявих і блакитнооких борців з іммігрантами, в тому числі і з нашої країни», – підсумував політик.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: