fbpx
Політика

«Не існує ні політичних, ні правових підстав для помилування Тимошенко», – радник Януковича

 Народний депутат України, член фракції «Партії регіонів» у Верховній Раді, член комісії з питань помилування при президенті України Сергій Гриневецький впевнений, що на сьогодні не існує ні правових, ні політичних підстав для помилування українського екс – прем’єра Юлії Тимошенко. Про це українським ЗМІ повідомили представники «Партії регіонів».

 «Питання звільнення Юлії Тимошенко вже розглядалося навесні під час засідання комісії з питань помилування при Президентові України. Воно було відхилено. Найближче засідання комісії з питань помилування буде в четвер, 24 жовтня. Політичних і правових підстав для помилування Юлії Тимошенко немає», – заявив Сергій Гриневецький.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Крім того, радник Януковича вважає, що не зовсім коректно порівнювати справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

 «Ці справи надто різні і за обставинами, і за вагою, і за ступенем провини, і за результатами. Ми не можемо "вилікувати" вибіркове правосуддя в Україні, як кажуть в Євросоюзі, вибірковим ж помилуванням», – підкреслив Сергій Гриневецький.

 Радник Януковича стверджує, що варіант з помилуванням Юлії Тимошенко на сьогодні є нереальним. Вся справа в тому, пояснив політик, що існує занадто багато перешкод, передбачених законодавством.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Як вже заявляла міністр юстиції України Олена Лукаш, екс – прем’єр Юлія Тимошенко не має права на помилування. Також вона не може на нього законно претендувати», – зазначив регіонал.

 За його словами, хвороба не може бути підставою для помилування людини і її виїзду за кордон для лікування. В іншому випадку, попередив політик, владі доведеться помилувати всіх хворих ув’язнених. Питання з Тимошенко Україні потрібно вирішити, впевнений він, однак його потрібно вирішити так, щоб не порушити правовий порядок в країні.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: