Мінськ передасть частину суверенітету в наднаціональні органи Митного союзу – Лукашенко

 Сьогодні, 21 жовтня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що частину свого суверенітету республіка готова передавати в наднаціональні органи Митного союзу, але, як і раніше, стане ним розпоряджатися в інтересах свого народу.

 «Суверенітет це вам не ікона, на яку треба молитися. Нашим суверенітетом ми станемо розпоряджатися тільки в інтересах своїх народів. Наділивши її наднаціональними повноваженнями, ми створили Євразійську економічну комісію. Таким чином, ми вже ділимося своїм суверенітетом», – сказав Лукашенко сьогодні на зустрічі з керівниками ЗМІ з країн СНД.

 За словами президента Білорусі, його країна є суверенною незалежною країною, «але якщо ми хочемо чогось, бачачи ціну, ми підемо на це». При цьому Олександр Григорович зауважив, що, свого часу, приймаючи рішення про створення Митного союзу, Білорусь, Казахстан і Росія довго вагалися, але вони бачили фінансово – економічну користь цього об’єднання.

Related Post

 «Якщо в майбутньому це буде звичайною тріскотнею про Євразійський економічний союз, і треба буде під неї передавати суверенітет, то Білорусь на таке не піде, тим більше на це не підуть ні Росія, ні Казахстан», – заявив Лукашенко.

 

Лукашенко просить не посягати на суверенітет Білорусі (відео):

За матеріалами: ИТАР- ТАСС

Leave a Comment