fbpx
Політика

МЗС України має відреагувати на українофобські сюжети на російських телеканалах – Микола Томенко

  Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко (фракція "Батьківщина") заявляє, що Міністерство закордонних справ України має виступити з публічною реакцією на "відверто хамські" телевізійні сюжети російських каналів щодо України.

"Тут присутній один з представників уряду. Друзі, ну майте совість, нехай Міністерство закордонних справ вже відповість: на російському каналі "Росія -1" кожні вихідні хамські сюжети не тільки проти України, а й проти президента, над яким відверто знущаються", – сказав депутат на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Верховної Ради України в понеділок у Києві.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Якщо нікому захистити президента, ну давайте вже нехай опозиція його буде захищати", – додав він.

За словами М. Томенка, "історичні матеріали поставлені з ніг на голову". "Кисельов (колишній головний редактор служби інформації української телекомпанії ICTV Дмитро Кисельов – ІФ) повернувся з України до Росії, і тепер щонеділі по 15-20 хвилин обливає брудом на все СНД і президента, і Україну", – зазначив депутат. 

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

"Потрібно, щоб МЗС зробив заяву, заявив про те, що реагує на такі речі, а не мовчить. Далі так бути не може. Йде така інформаційна пропаганда, на яку треба реагувати", – підкреслив М. Томенко.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: