fbpx
Новини світу

ЗМІ: “Спецслужби США стежили за електронною поштою президента Мексики”

 У 2010 році Агентство Національної Безпеки США незаконним шляхом отримало доступ до електронних повідомлень мексиканського президента, яким був тоді Феліпе Кальдерон. Про це стало відомо з матеріалів видання Der Spiegel, яке посилається на матеріали екс – співробітника ЦРУ Едварда Сноудена.

 За даними Der Spiegel, ще в травні 2010 року співробітникам одного з відділів АНБ вдалося отримати доступ до поштового сервера адміністрації президента Мексики. Також у виданні повідомляється, що фахівці АНБ отримали доступ до листів мексиканських міністрів. Електронні повідомлення стосувалися політичних, економічних і дипломатичних питань.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Нагадаємо, що завдяки Едварду Сноудену було встановлено, що АНБ влітку минулого року вело спостереження за листуванням Енріке Пенья Ньєто, який на той момент був кандидатом на пост мексиканського президента.

 Зазначимо, що у ЗМІ неодноразово з’являлися матеріали Едварда Сноудена, які стосувалися стеження США за країнами Латинської Америки. Приміром, після чергових подробиць стеження, президент Бразилії Ділма Русеф прийняла рішення не відвідувати США з офіційним візитом.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: