fbpx
Без категорії

Вольфганг Піхлер: Я здивований, що ряд спортсменів в Росії взагалі не прагне в першу збірну

 Не за горами старт нового біатлонного сезону, а також Олімпійських ігор в Сочі, в ході яких за медалі боротимуться і представники одного з найбільш видовищних видів спорту – біатлону. Природно, від збірної Росії на домашній Олімпіаді чекають успіхів, хоча минулий сезон для російських біатлоністок, якими керував Вольфганг Піхлер, складно назвати вдалим, а самого фахівця багато критикували. Керівники російського спорту, зробивши певні висновки, внесли корективи до складу тренерського штабу жіночої біатлонної збірної, але Вольфганг Піхлер залишився працювати в команді.

 Під його керівництвом кілька представниць російської біатлонної збірної завершили збір у німецькому Рупольдингу, а Вольфганг Піхлер прокоментував результати тренувального процесу. За словами німецького фахівця, який працював на зборі в Рупольдінгу лише з частиною команди, скорочення кількості спортсменок не привело до зменшення роботи для тренера. «Просто з’явилася можливість зробити цю роботу більш індивідуальною. Для кожної з дівчат у мене існує дуже докладний план тренувань», – зазначає Вольфганг Піхлер, назвавши роботу з маленькою групою біатлоністок «більш ефективною».

 Зазначив Вольфганг Піхлер і відхід зі своєї групи Ольги Вілухіної. «Я вважав і продовжую вважати, що для будь-якої країни краще, коли всі сильні спортсменки мають можливість тренуватися разом», – наводять сьогодні ЗМІ з посиланням на «Спорт- Експрес» слова тренера, який додав: «Я був дуже здивований, коли зрозумів, що ряд спортсменів в Росії взагалі не прагне в першу збірну».

 Говорячи про свою роботу зі збірною Росії, Вольфганг Піхлер зазначив, що для нього це є «неймовірним і найцікавішим досвідом». У Росії, за словами німецького фахівця, він придбав дуже хороших друзів.

 За матеріалами: eurosport.ru Фото: NR2.ru

Читайте також: