fbpx
Політика

Вдова Каддафі вимагає показати їй могилу чоловіка

Вдова колишнього лідера Лівії полковника Муаммара Каддафі зажадала від влади повідомити їй інформацію про те, де знаходиться могила її чоловіка. У своєму відкритому листі до світової спільноти Сафія Фаркаш звертається і до країн Африканського союзу з вимогою розпочати розслідування обставин смерті Каддафі.

«Вимагаю від усіх міжнародних організацій з прав людини допомогти мені налагодити зв’язок з моїм сином Сейфом Аль-Ісламом, який ізольований від всіх членів нашої сім’ї з моменту його арешту, враховуючи, що він абсолютно невинний за всіма пунктами звинувачень, висунутих проти нього», – додає вдова.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, лівійський лідер Муаммар Каддафі був спійманий бойовиками-революціонерами після того, як авіація НАТО розгромила автоколону, в якій той намагався втекти з міста Сирта, що знаходилося в облозі бойовиків. Він був пошматований на місці і похований у секретному місці десь у лівійській пустелі.

Його вдова, Сафія Фаркаш, в даний час живе у вигнанні, а в Лівії розпочався суд над функціонерами поваленого лівійського режиму, серед яких і син колишнього лідера країни. Всі вони звинувачуються в скоєнні «злочинів проти лівійського народу» під час так званої революції 17 лютого в 2011 році.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За матеріалами: rus.ruvr.ru

Читайте також: