«Батьківщина» має намір зареєструвати законопроект про зміни до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів – Яценюк

  Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що представники опозиційних фракцій у середу зареєструють у парламенті законопроект про зміни до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів.

"Опозиція зареєструє зміни до Конституції. У середу вони будуть зареєстровані", – повідомив А. Яценюк на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Верховної Ради України.

За словами А. Яценюка, ті зміни Конституції про посилення гарантій незалежності суддів, за які Верховна Рада України проголосувала, не врахували сім вимог Венеціанської комісії.

За його словами, ці вимоги будуть враховані в законопроекті, який буде підготовлений представниками опозиції.

Лідер фракції "Батьківщина" також звернув увагу на те, що в парламенті ще ніхто не бачив законопроекту про зміни до закону про прокуратуру.

Related Post

За його словами, Венеціанська комісія, яка розглядала цей законопроект, звернула увагу на п’ять базових пунктів, які повинні бути в даному документі. Однак, за словами А. Яценюка, внесений до Верховної Ради президентом України законопроект не відповідає тим критеріям і вимогам, про які говорила Венеціанська комісія.

А. Яценюк повідомив, що робоча група з підготовки даного законопроекту має розглянути спільні пропозиції щодо даного документу.

"У нас готові всі пропозиції", – зазначив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада України від 10 жовтня попередньо схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment