fbpx
Економіка

Інспектори Росспоживнагляду 21 жовтня почнуть перевірку фабрик «Рошен»

У понеділок, 21 жовтня, експерти з Росспоживнагляду приїдуть в Україну. Очікується, що вже завтра російська сторона почне інспектування кондитерських фабрик української компанії «Рошен». Крім того, росіяни збираються перевірити українські лабораторії.

Раніше повідомлялося, що глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що російські фахівці прибудуть в Україну для перевірки фабрик «Рошен» і лабораторій вже 21 жовтня. При цьому під час попереднього засідання Кабінету міністрів України прем’єр-міністр Микола Азаров також повідомив про це.

Геннадій Онищенко, перебуваючи в Києві на п’ятому засіданні Консультативної ради з захисту прав споживачів країн-членів СНД, заявив, що Росію не хвилює швидке повернення кондитерської продукції «Рошен» на вітчизняний ринок. Вся справа в тому, пояснив глава Росспоживнагляду, що «Рошен» має незначний сегмент на російському кондитерському ринку.

Додамо, що з 20 жовтня Держспоживінспекція України планує почати перевірку якості кондитерських виробів, що виготовляються на чотирьох фабриках української компанії «Рошен».

Як розповів глава відомства Сергій Орєхов, протягом 2-3 тижнів Держспоживінспекція України збирається перевірити чотири українські фабрики компанії «Рошен». Після закінчення перевірок Держспоживінспекція повідомить про результати.

Раніше посол Росії в Україні заявив, що продукція «Рошен» є безпечною.

«У Росії немає претензій до якості продукції української кондитерської корпорації «Рошен». Її вважають цілком безпечною. Інша справа, що технології виробництва в Україні не зовсім відповідають російським», – зазначив посол.

За його словами, саме через невідповідність технологічних стандартів між Україною і Росією виникли такі проблеми.

За матеріалами: УНН

Читайте також: