У Криму немає коштів на забезпечення сейсмобезпеки

У республіканському бюджеті АР Крим у 2013 році на заходи щодо забезпечення сейсмобезпеки було виділено лише 576 000 гривень. Про це стало відомо від керівника республіканського комітету АР Крим з архітектури і будівництва Андрія Ляшевського. За словами Ляшевського, виконавцем заходів щодо забезпечення сейсмобезпеки виступає кримська експертна рада з оцінки сейсмічної небезпеки і прогнозу землетрусів.

Як зазначив голова комітету з архітектури та будівництва, виділена сума дозволяє підтримувати експертну раду і здійснювати поточні заходи. Однак, стверджує Андрій Ляшевський, цих коштів недостатньо для розширення кримської мережі сейсмічного моніторингу та організації роботи нових сейсмостанцій.

Related Post

Крім того, глава профільного відомства повідомив про те, що в 2013 році кримські сейсмостанції зареєстрували 847 землетрусів, з яких 34 довколишніх і 32 місцевих.

Раніше експерти заявили, що в Криму через кілька місяців можуть мати місце руйнівні землетруси. Останнім часом у Криму зареєстрували поштовхи силою до 5 балів. На думку експертів, такі поштовхи – всього лише «репетиція».

За матеріалами: УНН

Leave a Comment