fbpx
Новини світу

Конференція щодо Сирії пройде 23 листопада в Женеві, – генсек ЛАД

Міжнародна конференція в Женеві щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії пройде 23 листопада. Про це стало відомо від генерального секретаря ЛАД Набіль аль-Арабі.

Як зазначив аль-Арабі, про дату майбутньої конференції щодо Сирії йому розповів спеціальний представник ЛАД і ООН Лахдар Брахімі під час зустрічі в Каїрі в рамках турне по Близькому Сходу. Додамо, що мета такого близькосхідного турне – проведення підготовки до мирної конференції з сирійського питання.

«Я обговорив сирійське питання з Лахдаром Брахімі, і було вирішено, що женевська конференція відбудеться 23 листопада. Вже були зроблені підготовчі заходи для проведення цієї конференції», – підкреслив генеральний секретар ЛАД.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Нагадаємо, що ініціаторами скликання конференції «Женева- 2», мета якої – мирне врегулювання сирійської проблеми, є Росія та США.

У четвер віце-прем’єр-міністр Сирії Кадрі Джаміль під час прес-конференції в Москві заявив, що міжнародна конференція «Женева- 2» з сирійського питання пройде 23-24 листопада. Незважаючи на це, незабаром офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич сказав, що визначати дату проведення «сирійської конференції» має право тільки генеральний секретар ООН.

Повідомляється також, що в ООН закликають опозицію і владу Сирії погодитися на припинення вогню в місті Муадамійя, що біля  Дамаска. В ООН просять припинити вогонь, щоб евакуювати жителів населеного пункту. Про це повідомила заступник генсека ООН з гуманітарних питань Валері Амос.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Я закликаю всі сторони погодитися на паузу в Муадамійі для того, щоб дозволити міжнародним гуманітарним організаціям отримати вільний доступ для евакуації всіх  цивільних осіб і доставки життєво необхідних медикаментів і вантажів у зони, де бої тривають», – зазначила Амос.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: