fbpx
Театр

Катерину Абдулліну відсторонили від участі у виставах

Солістку Національної опери України Катерину Абдулліну на найближчий час відсторонили від участі у виставах. Про це заявив гендиректор Національної опери Петро Чуприна.

«На найближчий час імені цієї співачки немає в наших репертуарних планах. Ми не можемо допустити , щоб вистави з її участю стали місцем для можливої ​​провокації. Оскільки її " шанувальники" досить прискіпливо стежать за сайтом театру, за репертуаром і складом виконавців», – зазначив керівник Нацопери.

У той же час він заявив, що відповідно до Кодексу законів про працю він не має права звільнити Катерину Абдулліну, тому як в законодавстві не прописані норми, що дозволяють звільняти працівників, посилаючись виключно на їх висловлювання, навіть якщо це «настільки ганебний факт, що кидає тінь на репутацію колективу». Більше того, Катерина Абдулліна – мати-одиначка, що зобов’язує лояльніше ставитися до неї. Тому на даному етапі керівництво бачить тільки один вихід із ситуації – заборонити виходити на сцену найближчим часом, що негативно позначиться на оплаті праці артистки.

Нагадаємо, скандал навколо солістки Нацопери вибухнув після того, як у соцмережі вона обізвала дітей україномовних шкіл «бидлом». Пізніше Катерина Абдулліна заявила, що ніяких образливих повідомлень не писала, її акаунт просто зламали.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: