fbpx
Новини світу

Видання The Guardian отримало нагороду за статті за матеріалами Едварда Сноудена

Авторитетне британське видання The Guardian стало володарем двох престижних нагород, які щорічно присуджуються Асоціацією онлайн-новин (Online News Association). Список володарів нагород ONA за нинішній рік опубліковано в суботу, 19 жовтня 2013 року.

Газета The Guardian отримала нагороди за свою серію статей про методи роботи спецслужб Сполучених Штатів Америки, написану на основі документів, які були надані колишнім працівником АНБ і ЦРУ Едвардом Сноуденом. Також організаційний комітет ONA зазначив інноваційний підхід видання до журналістського розслідування.

Серія статей, яка була заснована на наданих Сноуденом матеріалах, була надрукована в The Guardian влітку цього року. До моменту публікації викривальних статей у ЗМІ Едвард Сноуден вже виїхав із США, приїхавши спочатку в Гонконг, а потім і в Російську Федерацію, яка надала колишньому співробітникові спецслужб притулок. Статті для видання The Guardian на основі переданих Едвардом Сноуденом документів написав Гленн Грінуолд. У середині жовтня журналіст заявив, що йде британської газети заради роботи в новому медіапроекті П’єра Омідьяра, який є засновником eBay.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Серед інших володарів нагород Online News Association за цей рік в декількох номінаціях виявилися газети The Boston Globe і The New York Times. The Boston Globe отримала нагороду за висвітлення терористичного акту, що стався 15 квітня 2013 року під час Бостонського марафону, а The New York Times, серед іншого, виграла в категорії «Неперевершена майстерність в онлайн-журналістиці». Свою нагороду The Boston Globe розділила з новинним сайтом університету Бостона і міським порталом Boston.com. Сайт громадського нью-йоркського радіо WNYC отримав нагороду ONA в категорії «Термінові новини» за свої репортажі про ураган «Сенді», який обрушився на Східне узбережжя Сполучених Штатів восени минулого року.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: