fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Сомалі внаслідок теракту загинуло 13 осіб

 Радикальне ісламістське угруповання "Аш-Шабаб", яке пов’язують з "Аль – Каїдою", взяло на себе відповідальність за теракт, здійснений в центральній частині Сомалі. За попередніми даними жертвами теракту стали не менше 13 осіб. Місцеві правоохоронці повідомляють, що діяв терорист – смертник, який підірвав себе недалеко від одного з популярних ресторанів в місті Беледуейне.

 За даними "Аш – Шабаб" головною метою теракту були ефіопські військовослужбовці, які були введені в Сомалі спільно з військовими інших держав для надання допомоги в боротьбі з екстремістами. За словами ісламістів, жертвами теракту стали 25 осіб. Поки офіційного підтвердження цих даних не було.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За наявною на даний момент інформацією, недалеко від військової бази, розташованої поруч з Беледуейне, був здійснений ще один теракт. Повідомляється, що постраждали більше 10 осіб. Однак про причетність "Аш – Шабаб" до даних дій інформації немає. Нагадаємо, що "Аш – Шабаб" у вересні поточного року вчинив напад на торговий центр в Кенії. Тоді загинули 67 осіб.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Теракт в Кенії (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: