fbpx
Новини світу

У Великобританії на аукціоні виставили скрипку з “Титаніка”

 У Великобританії аукціонний дім "Генрі Олдрідж і син" виставив на аукціон скрипку, під звуки якої затонув знаменитий "Титанік".

 Історія цього музичного інструменту воістину легендарна. Ця скрипка належала керівникові корабельного ансамблю Воллесу Харві, і коли лайнер пішов на дно, музикант встиг сховати скрипку у валізу і прив’язати її до себе, щоб не втратити. Цей інструмент був особливо дорогий йому, оскільки був подарунком його нареченої. Тіло Харві було виявлено тільки через кілька днів після трагедії. Через перебування в солоній воді скрипка тріснула і тому стала непридатна для гри.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Сто років тому подібна скрипка коштувала не більше ніж 50 фунтів. Історію ж цієї скрипки довгий час вважали просто міфом, зате зараз навіть експерти не можуть передбачити, за яку суму придбають цей лот. Аукціонний дім планує продати скрипку майже за півмільйона доларів.

 "Справа не в тому, щоб заробити на цій скрипці, а в тому, чим вона є для нас. Це жива історія про хоробру людину. У такі моменти гроші йдуть на другий план. Це дуже цінний інструмент, в цьому не може бути сумнівів. Він може коштувати 200-300 тисяч фунтів або навіть більше. Ніхто не скаже вам напевно", – міркує Алан Олдрідж, власник аукціонного дому "Генрі Олдрідж і син". Нагадаємо, лайнер "Титанік" затонув у квітні 1912 року після того, як зіткнувся з айсбергом, оркестр майже до самого кінця не покидав палубу, продовжуючи грати і став одним із символів трагедії.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Зокрема, цей епізод входить в багато фільмів про "Титанік".

У Великобританії на аукціоні виставили скрипку з "Титаніка" (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: