fbpx
Міжнародна економіка

Російським військовим видадуть високотехнологічне взуття

Найближчим часом російські військові отримають нове високотехнологічне взуття від вітчизняних виробників. Як розповіли в Науково-технічному центрі радіаційно-хімічної безпеки та гігієни ФМБА Росії, військовослужбовцям у такому взутті буде надзвичайно комфортно, оскільки дані зразки розроблені завдяки спеціальній комп’ютерній програмі, яка враховує всі необхідні умови.

До того, як взуття надійде у війська, якість кожної пари перевіряється, і займає це на це не більше п’яти хвилин. Тепер про те, наскільки зручне взуття, будуть судити не за солдатськими мозолями, а за результатами тестування.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

"Коли нога взута в якесь взуття, рецептори на нозі сприймають сигнали із взуття, передають їх у мозок, і мозок визначає його як комфортне або некомфортне. Ці показники сенсорності ми зможемо зняти за допомогою апаратно-програмного комплексу", – пояснив науковий співробітник ФГУП НТЦ Михайло Ледньов, який і розповів про нове взуття, що виробляється в Тамбовській області.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За його словами, згідно з першими результатами, солдати у високотехнологічних чоботях і черевиках на 10-40 відсотків стріляють краще і бігають швидше. Виробничі потужності підприємства дозволять випускати до трьох мільйонів пар спеціального взуття на рік. Тільки от поки лише кожен третій армійський черевик – вітчизняного виробництва.

Російським військовим видадуть високотехнологічне взуття (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: