fbpx
Новини світу

Російська мова зміцнює свої права в французькій системі освіти

 Як повідомив сьогодні, 19 жовтня, на Російському форумі – 2013 у Парижі посол РФ у Франції Олександр Орлов, вже в найближчі роки у французькій столиці буде відкрита двомовна російсько-французька школа. За словами дипломата, «йдеться про середню школу, програма навчання для якої вже розробляється російсько-французькою робочою групою».

 Очікується, що школа буде в змозі приймати у свої класи близько 150 учнів першого ступеня. Планується відкрити школу в складі духовно-культурного центру Росії. За домовленістю глав двох держав він буде побудований у Парижі поблизу Ейфелевої вежі на лівому березі Сени.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Іншою новою російською адресою в Парижі стануть вежі – висотки, які будуть зведені в столичному кварталі Дефанс компанією «Ермітаж». Даний комплекс складе перший у Франції Російський ліцей, де навчатимуться і старшокласники.

Зростаючий інтерес до вивчення мови Пушкіна і Достоєвського підтвердив також успіх проведених у Франції Російських тижнів. Вони пройшли цієї осені під патронажем Російської співпраці в Парижі, Ніцці, Страсбурзі за участю студентів та викладачів провідних французьких університетів.

 Координаційна рада російських співвітчизників у Франції, яка скликала Російський форум – 2013, активно має намір продовжувати свою кампанію, яка почав, по збору підписів із закликом до Європейського союзу про надання російській мові офіційного статусу в ЄС.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 «Крім іншого, російська мова необхідна для економічного розвитку Європи, особливо Євросоюзу, враховуючи взаємодоповнюваність економік частин континенту», – сказав голова Координаційної ради, відомий оглядач економіки Дмитро де Кошко. За його словами, Російський форум планує активну підтримку програми «Здрастуй, Росія». Так, на запрошення посольства щорічно молоді французи російського походження можуть здійснювати ознайомчу поїздку до Російської Федерації.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: