fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Оперативники Міндоходів в Донецьку викрили міжнародний “конвертаційний центр” з обігом на 600 мільйонів гривень

 Співробітники головного управління міністерства доходів і зборів України в Донецькій області припинили діяльність великого конвертаційного центру, діяльність якого носила міжнародний характер, передають ЗМІ.

 Заповзятливий сорокарічний житель Донецька для здійснення кримінальної діяльності орендував офісне приміщення в одному з центральних міських районів. Спільно з іншими членами кримінального угруповання ним було зареєстровано 7 фіктивних підприємств з метою приховування документів по завищенню валових витрат підприємств – клієнтів, безтоварних операцій і безпосередньо для конвертації грошових коштів з безготівкової форми в готівку. За 2 роки діяльності загальний обіг коштів даного конвертаційного центру склав понад 600 млн гривень.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Голова кримінального угруповання особисто здійснював функції загального контролю за діяльністю центру , працював з банківською системою "Клієнт – Банк", спілкувався з клієнтами, а також знімав готівку в банках. Інші члени угруповання виконували функції кур’єрів, бухгалтерів і «вербувальників». Клієнтами конвертаційного центру були голови промислових, сільськогосподарських і торгових підприємств з різних регіонів країни.

 «У незаконній діяльності учасники кримінального угруповання використовували розрахункові рахунки, які були відкриті в різних банківських установах. Діяльність конвертаційного центру була серйозно законспірована: в офісі проводився відеоконтроль за входом в будівлю, а відбір клієнтів центру здійснювався членами угрупування ретельно за рекомендацією близьких знайомих і рідних. А також грошові кошти за погашеними векселями знімали готівкою іноземці – громадяни Литви – у зв’язку з тим, що їх пересування та місцезнаходження по українській території неможливо відстежити», – повідомляється в заяві регіонального управління Міндоходів.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За матеріалами: unn.com.ua

Читайте також: