fbpx
Новини світу

«Майбутня військова співпраця Індії і Росії – за спільними проектами», – думка експерта

 Спільне проектування, розробка і виробництво військової продукції, а також співпраця в галузі високих технологій повинні визначати майбутнє військово – технічної співпраці (ВТС) Росії та Індії. Про це розповів голова інституту оборонних досліджень і аналізу (IDSA) Індії Арвінд Гупта напередодні візиту до Росії індійського прем’єр – міністра Манмохана Сінгха.

 «Дійсно, зараз Індія проводить диверсифікацію джерел оборонних поставок. Однак це не повинно бути предметом для будь-якого занепокоєння росіян. У військово-технічній співпраці Індії та Росії зараз величезний потенціал», – запевнив експерт.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За його словами, зараз індійська сторона намагається створити сильну військово – промислову базу. У довгостроковій перспективі, повідомив Гупта, Індія хоче стати самодостатньою в сфері високотехнологічної військової продукції. Допомогти Індії в розвитку військової промисловості та сприяти розробці і проектуванню військової техніки може Росія.

 «Спільне виробництво, проектування і розробка військової продукції, а також співпраця у сфері високих технологій повинні стати майбутнім військової співпраці Росії та Індії», – додав експерт.

 На його думку, у компаній з Росії дуже великі можливості в Індії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Арвінд Гупта підкреслив, що «сьогодні фокус співпраці зміщується в бік спільного виробництва та розробки високотехнологічної військової продукції». Наприклад, створюються винищувачі 5 – го покоління, багатоцільові транспортні літаки, а також надзвукові ракети "БраМос".

 «Це дало новий стимул для розвитку двосторонніх відносин. Завдання, яке стоїть перед обома сторонами, – це швидкий розвиток проектів та мінімізація затримок», – підсумував експерт.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: