fbpx
Право

З сайту ВР зник законопроект Рудьковського про лікування засуджених за кордоном

 Законопроект народного депутата (фракція Партії регіонів), голови Соціалістичної партії України Миколи Рудьковського № 3444 про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном), зареєстрований у Верховній Раді 18 жовтня, зараз відсутній на сайті парламенту.

 Станом на 10.00 суботи в розділі "Законопроекти" на офіційному сайті Верховної Ради відповідного документа немає. У переліку поруч є законопроекти під № № 3443 і 3445.

 Як повідомлялося, у Верховній Раді 18 жовтня було зареєстровано законопроект М.Рудьковського № 3444 про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном).

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Законопроект пропонує, щоб рішення про лікування засудженого за кордоном приймав суд на підставі висновків лікарської комісії, яка також приймає рішення про продовження або припинення лікування. У постанові про лікування засудженого за кордоном суд зазначає: термін лікування і назва медустанови, де буде лікуватися засуджений, умови і порядок переміщення туди засудженого, відповідальних за переміщення, а також поручителів, які будуть нести відповідальність у разі неповернення засудженого в Україну. Законопроект пропонує, щоб після закінчення терміну, визначеного судом для лікування за кордоном, засуджений повертався в Україну для продовження відбування покарання.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Лікування засудженого за кордоном, згідно з законопроектом, здійснюватиметься за рахунок його коштів або його рідних і близьких.

 Раніше, в червні, позафракційний народний депутат Сергій Міщенко вніс до Верховної Ради законопроект, який дозволяє засудженим проходити лікування за кордоном. "Якщо влада не знає, як вирішити питання з лікуванням Юлії Тимошенко, то я пропоную вирішити його через прийняття відповідного закону", – пояснив він свою законодавчу ініціативу.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: