fbpx
Новини світу

Експерти розробляють різні варіанти знищення сирійської хімзброї – МЗС РФ

 Експерти розробляють різні варіанти знищення сирійського хімзброї, в тому числі і за межами цієї країни, говорити про яку-небудь конкретику поки передчасно, заявили в МЗС РФ.

 "Експертами розглядаються різні варіанти і технологічні способи знищення сирійського хімзброї, в тому числі і за межами Сирії. З урахуванням того, що ця робота ще не завершена, говорити про якусь конкретику, на наш погляд, поки передчасно", – сказали в ДІП МЗС РФ, відповідаючи на питання "Інтерфаксу " про заяву держсекретаря США Джона Керрі про те, що сирійську хімзброю потрібно вивезти за межі регіону на кораблях в найкоротші терміни.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 "Згідно з прийнятою 27 вересня Виконавчою радою Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) рішенню щодо знищення сирійської хімічної зброї до 15 листопада ц.р. повинні бути затверджені план і графік ліквідації хімарсеналів", – зазначили в МЗС РФ.

 На Смоленській площі повідомили, що "проробка можливих деталей такого плану ведеться зараз в Гаазі в рамках неформальної робочої групи з планування знищення сирійської хімічної зброї з російською участю".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: