fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Естонець, причетний до викрадення судна Arctic Sea, оголошений у міжнародний розшук

 Сьогодні, 19 жовтня, естонець Еерік – Нійлес Кросс був оголошений в міжнародний розшук. Нагадаємо, що громадянин Естонії підозрюється в захопленні російського судна Arctic Sea. Зазначимо, що інцидент стався влітку 2009 року.

 Протягом тривалого періоду Інтерпол не задовольняв прохання влади Російської Федерації, проте вже в п’ятницю організація несподівано прийняла рішення змінити свою думку. Відповідно до угоди про правову взаємодопомогу, яка діє між Естонією та Російською Федерацією, обидві держави не видають одна одній своїх громадян. Нагадаємо, що з боку Російської Федерації клопотання про оголошення громадянина Естонії Кросу в міжнародний розшук було подано в Інтерпол 8 серпня 2012 року.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Інцидент із захопленням судна стався наприкінці липня 2009 року. Тоді вісім людей у ​​Балтійському морі захопили торговельне судно Arctic Sea, після чого викрадачі зажадали за його звільнення гроші. Суховантаж вдалося звільнити від загарбників кораблю ВМС Росії. Через деякий час Дмітрійс Савінс, який проходів за цією справою,  в ході судового засідання в Москві заявив, що замовником нападу був саме Крос.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За матеріалами: baltinfo.ru

Читайте також: