fbpx
Економіка

Держдума розгляне законопроект про накопичувальну частину пенсії

 Уряд Росії вніс до Державної думи проект поправок, за якими, зокрема, продовжується до 31 грудня 2015 року термін вибору тарифу по накопичувальній частині пенсії – 0% або 6 %. Крім того, проект закону встановлює обов’язок для Пенсійного фонду Росії щодо розподілу страхових внесків на фінансування накопичувальної і страхової частини трудової пенсії з урахуванням вибору застрахованого (0 % або 6% на накопичувальну). Це стосується внесків, які надходять з обов’язкового пенсійного страхування.

 Згідно з внесеними поправками, російський Пенсійний фонд повинен буде визначати порядок розподілу грошових коштів. Крім того, фонд повинен уточнювати розміри тарифів за страховими внесками на обов’язкове пенсійне страхування. Зазначимо, що відповідно з цими тарифами російські страхувальники мають сплачувати внески з обов’язкового пенсійного страхування вже з 1 січня 2014 року.

 Раніше експерти повідомляли, що середній розмір призначених пенсій у Росії в липні 2013 року склав 10 тисяч рублів. За попередніми даними, розмір пенсій в порівнянні з липнем минулого року зріс на 3 % у реальному вираженні, а також на 9,6 % – в номінальному. У реальному вираженні в липні 2013 року розмір середньої пенсії в порівнянні з червнем 2013 року зменшився на 0,8 %. Крім того, за наявними даними, середній розмір призначених пенсій у Росії щодо середньої зарплати в липні склав 33 %.

 Варто відзначити, що пенсійна формула, яку в четвер на засіданні схвалив уряд, фактично, призведе до того, що російські громадяни будуть змушені уникати нечистоплотних роботодавців і довго трудитися. За новою формулою вводиться ряд жорстких вимог, які є необхідними, щоб після досягнення пенсійного віку отримати право на трудову пенсію.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: