fbpx
Економіка

Через борги за електроенергію ВАТ “Шахтоуправління Донбас” можуть відключити від електропостачання

"Шахтоуправління Донбас" накопичило борг за електроенергію перед ДТЕК Донецькобленерго у розмірі 28 млн 600 тис. грн. Починаючи з лютого 2012 року, шахтоуправління систематично несвоєчасно розраховується за спожиту електроенергію, повідомили УНН у прес-службі ВАТ ДТЕК Донецькобленерго.

За повідомленням "Шахтоуправління Донбас" неодноразово давало письмові гарантії оплати енергопостачальної компанії, але свої зобов’язання жодного разу не виконало. Заборгованість за електроенергію продовжує неухильно рости і станом на 10 жовтня склала 28 млн 600 тис. грн. ДТЕК Донецькобленерго 22 жовтня 2013 року з 10:00 має намір відключити від електропостачання підстанцію "Комунарська 35 кВ", що живить шахту "Комунарська".

15 жовтня представникам шахтоуправління під розпис вручено повідомлення про відключення. Згідно із законодавством України, підприємство повинно або погасити заборгованість, або вжити заходів щодо недопущення травматизму або загрози життю працюючих на шахті людей.

"ПАТ "Шахтоуправління Донбас" протягом декількох років нарощує заборгованість за спожиту електроенергію і уникає зобов’язань щодо оплатиі. Адже своєчасна і повна оплата електроенергії необхідна для того, щоб компанія могла надавати якісні та оперативні послуги всім своїм споживачам, гарантувати безперебійне та якісне електропостачання, виділяти кошти на ремонт, модернізацію та оновлення обладнання. Неплатежі "Шахтоуправління Донбас" призводять до виникнення заборгованості ДТЕК Донецькобленерго перед оптовим постачальником ДП "Енергоринок" і далі по ланцюжку перед енергогенеруючими та вугільними підприємствами за вироблену електроенергію і поставлене вугілля, тобто перед самими ж шахтарями", – зазначив генеральний директор ПАТ ДТЕК Донецькобленерго Олексій Сидоренко.

Джерело: УНН

Читайте також: