fbpx
Економіка

Ракетно-космічна галузь України збільшила обсяги виробництва на 20 % за 2012 рік

Підприємства ракетно-космічної галузі України за минулий рік збільшили обсяги виробництва майже на 20 %. Про це стало відомо з інформаційно-аналітичного бюлетеня Кабміну. ​​

Як повідомляють в уряді, на сьогоднішній день космічна галузь України стала однією з основних у вітчизняній економіці.

«Підприємства ракетно-космічної галузі України уторік збільшили обсяги виробництва на 20 %. Було реалізовано космічної продукції на суму близько 4,3 мільярда гривень (2,5 мільярда гривень – ракетна продукція) , – сказано в повідомленні.

Відзначимо, що раніше в комітеті Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій вирішили порекомендувати парламенту прийняти законопроект «Про внесення змін до ст. 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік"». Зокрема, зміни стосуються фінансового забезпечення реалізації проекту «Циклон-4» і створення в Україні системи супутникового зв’язку.

Мета «космічного» законопроекту – це фінансове забезпечення виконання міжнародних зобов’язань за угодою з Бразилією про довгострокове співробітництво. Йдеться про використання ракети-носія «Циклон-4» на бразильському пусковому центрі «Алкантара». Крім того, Україна повинна забезпечити виконання зобов’язань за кредитним договором від 15.12.09 року між ДП «Укркосмос» і канадською експортною агенцією.

«Даний законопроект дійсно дуже важливий і актуальний. Він несе політичні та соціальні переваги для нашої країни. По-перше, це дозволить зберегти і створити в країні близько 10 тисяч робочих місць, по-друге, призведе до розвитку науково-технічної бази та виробничої космічної галузі. По-третє, це на пільгових умовах дозволить запустити українські супутники в космос, і, звичайно ж, призведе до підвищення міжнародного іміджу країни», – пояснив нардеп Омельченко.

За матеріалами: УНН

Читайте також: