fbpx
Економіка

Україна зацікавлена в поставках газу з Туркменістану – Ставицький

Україна зацікавлена ​​у відновленні поставок блакитного палива з Туркменістану. Про це міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив під час спілкування з міністром нафтогазової промисловості і мінеральних ресурсів Туркменістану Мухамметнуром Халіловим.

«Між нашими країнами склалася вже досить плідна і тривала співпраця в енергетичній сфері», – розповів Ставицький.

Едуард Ставицький зазначив, що українська сторона найближчим часом сподівається підписати меморандум про взаєморозуміння в галузі електроенергетики. Цей документ мають підписати Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і Міністерство енергетики Туркменістану.

За словами українського міністра, офіційний Київ також зацікавлений у здійсненні розвідки і подальшої розробки нафтогазових родовищ. Крім того, запевнив Ставицький, Україна зацікавлена ​​в будівництві об’єктів для українських компаній, що працюють в паливно-енергетичному комплексі Туркменістану.

Ставицький нагадав, що українськими компаніями раніше в Туркменістані успішно реалізовувалися інвестиційні проекти. Міністр додав, що такі проекти високо оцінила не тільки туркменська, а й українська сторона.

«Участь компаній з України в модернізації енергоблоків на туркменських електростанціях є одним з ключових напрямів відповідно до міждержавної програми з торговельно-економічного співробітництва між Україною і Туркменістаном на 2012-2015 роки», – підкреслив Ставицький.

Міністр додав, що в ході виконання цієї програми сторони визнали за необхідне реалізувати спільні проекти з впровадження передових технологій в галузі розподілу та виробництва електроенергії.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: