fbpx
Політика

Сноуден розповів, що не привозив до Росії секретних матеріалів

В інтерв’ю, яке колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден дав американській газеті New York Times, він повідомив, що всі наявні у нього секретні документи він передав журналістам ще в Гонконгу, тобто, до свого прильоту до Москви. За його словами, він не став брати їх з собою, тому що це було «не в інтересах суспільства».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Так і в чому б була унікальна цінність того, щоб особисто везти ще одну копію матеріалів?» – поставив риторичне питання Сноуден, що отримав в Росії тимчасовий політичний притулок. Перебуваючи на території Гонконгу, Сноуден домовився з журналістами, що передані ним відомості будуть публікуватися частинами і саме тому, за словами екс-співробітника спецслужб США, відомості продовжують з’являтися в ЗМІ і зараз.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Сноуден запевняє, що не робив для себе ніяких копій і все віддав журналістам. Він також розповів, що в американських спецслужбах прийнято підтримувати атмосферу неправдивого патріотизму і страху, які заважають співробітникам скаржитися на виявлені зловживання.

Сноуден розповів, що не привозив до Росії секретних матеріалів (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: