fbpx
Політика

На довиборах до Верховної Ради міліція буде поза політикою – Захарченко

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вимагає від своїх підлеглих на повторних виборах у проблемних округах залишатися за «межами будь-яких політичних процесів». Про те, як правоохоронцями потрібно себе вести, Віталій Захарченко розповів у п’ятницю на засіданні розширеної колегії міністерства.

Захарченко нагадав, що почалась виборча кампанія перед повторними виборами в проблемних округах.

«Я попереджаю всіх керівників територіальних управлінь, яких це стосується: міліція діє на виборах виключно в рамках закону, і вона знаходиться поза політикою. У громадян повинна бути можливість вільно реалізувати конституційне право на вибір», – заявив міністр.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, що під час підбиття підсумків голосування 28 жовтня 2012 року найбільші претензії були пред’явлені саме до співробітників міліції. Правоохоронців всі сторони процесу звинувачували в «пособництві фальсифікацій результатів виборів». Варто відзначити, що найбільшу активність проявили співробітники спецпідрозділу «Беркут» в округах № 132 (Миколаївська область) і № 197 (Черкаська область). Наприклад, у 132-му виборчому окрузі (м. Первомайськ, Миколаївська область) співробітники «Беркута» увірвалися в приміщення, де знаходилася окружна комісія, після чого вилучили протоколи. Незабаром представники МВС повідомили, що рішення про примусове вилучення протоколів з ​​виборів з «мокрими» печатками з округу № 132 винесли в адміністративному суді Миколаївської області.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада призначила повторні вибори народних депутатів на 15 листопада 2013 року. Вибори пройдуть в 5-ти мажоритарних округах – № 94 (Обухів, Київська область), № 194 та № 197 ( Черкаська область), № 132 (Первомайськ, Миколаївська область) і № 223 ( Київ, Шевченківський район).

За матеріалами: liga.net

Читайте також: