fbpx
Політика

МОЗ знову скасував тендер на закупівлю «швидких» – Дирев

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина», керівник Тимчасового слідчого комітету парламенту з розслідування діяльності МОЗ Андрій Дирев повідомив про те, що сьогодні в черговий раз було перенесено проведення тендеру на закупівлю нових автомобілів швидкої допомоги.

За його словами, це вже четвертий такий випадок, і МОЗ не надав ніяких пояснень, щодо перенесення тендеру.

«Раніше відомство проводило акредитацію представників громадськості та ЗМІ на цей захід, проте за півгодини до його початку було оголошено про перенесення. При цьому жодних об’єктивних причин не назвали», – розповів Андрій Дирев.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Як вважає депутат, ситуація навколо тендеру вже перейшла всі межі. Він зазначив, що чергове перенесення тендеру є доказом того, що тут справа нечиста.

«Інакше вкрай необхідні українцям автомобілі швидкої допомоги вже давно закупили б», – підкреслив опозиціонер.

Інший депутат «Батьківщини» Максим Бурбак впевнений, що перенесення тендеру свідчить про те, що в закупівлі нових автомобілів задіяна велика корупційна складова.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Як стало відомо, переможець відкритих торгів вже неформально визначений – ним нібито стало приватне акціонерне товариство «Науково-виробниче об’єднання «ПРАКТИКА». Підтвердженням тому є заява представників МОЗ про те, що машини швидкої міністерство зможе отримати вже наступного дня. Тобто укомплектовані швидкі чекають лише формальності – проведення процедури», – зазначив народний депутат.

Бурбак пообіцяв, що опозиція продовжить стежити за ситуацією і не допустить розкрадання бюджетних коштів.

Читайте також: