fbpx
Новини світу

Лукашенко назвав засновників США “бандитами”

Виступаючи перед студентами Могильовського державного університету імені Аркадія Кулешова, президент Білорусі Олександр Лукашенко нагадав, що Сполучені Штати Америки створили «волелюбні бандити».
 
Звертаючись до історії утворення США, глава республіки відзначив: «Ви знаєте, хто перепливав через океан – тобто це бандити були, але люди волелюбні». Також Лукашенко додав, що ті, хто заснували США, «нічого знати не хотіли окрім свого гаманця».
 
Президент Білорусі підкреслив, що критику з боку Вашингтона він сприймає позитивно. «Вони мене ногами топчуть, палиці в мене кидають. Я йду і думаю: правильно робимо. Якщо починають хвалити, думай: десь ти не так зробив», – заявив Лукашенко, додавши, що сам іноді критично висловлюється щодо американців і іноді про це шкодує.
 
Нагадаємо, цього літа Сполучені Штати продовжили дію санкцій проти Білорусі, введені ще в 2006 році. Вашингтон вважає, що білоруська влада не вживає жодних кроків щодо демократизації суспільства, а політика республіки загрожує безпеці США.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 

Промова Лукашенка в Могилевському державному університеті (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: