fbpx
Політика

Кожара розповів про боротьбу з торгівлею людьми

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара виступив із заявою. Український міністр закликав усі держави-учасниці до ефективного виконання зобов’язань для викорінення злочинного явища торгівлі людьми.

Він нагадав, що одним із пріоритетів головування України в ОБСЄ в 2013 році є посилення боротьби з торгівлею людьми. Зокрема, планується прийняття заходів за всіма формами «огидного злочину», принижуючого людську гідність і порушуючого права і основні свободи людини в ОБСЄ.

Крім того, Леонід Кожара заявив про необхідність термінових кроків для посилення співпраці в рамках ОБСЄ, з нарощування зусиль міжнародного товариства для запобігання торгівлі людьми, а також про покарання злочинців і захисту постраждалих. 

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Слід визнати появу нових специфічних форм і рис у торгівлі людьми, які потребують відповідної реакції. Наш інструментарій з боротьби з рабством має бути вдосконалений у повній відповідності з сучасними викликами», – зазначив Леонід Кожара.

На думку міністра, владі потрібно розвивати партнерські відносини з громадянським суспільством, профспілками, приватним сектором та іншими зацікавленими сторонами. Це має відбуватися не тільки на національному, а й на міжнародному рівнях. Також Кожара підкреслив важливу роль конференції «Зміцнення ролі ОБСЄ у боротьбі з торгівлею людьми», яка пройшла в Києві з 10 по 11 червня 2013 року.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Ми повинні використати всі переваги інноваційних підходів ОБСЄ та інших міжнародних організацій, а також кращі практики, які вже довели свою ефективність у багатьох державах-учасницях», – додав глава українського МЗС.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: