fbpx
Економіка

Київ готовий активно сприяти залученню московських інвестицій – Олександр Попов

 

 Київ готовий активно сприяти залученню московських інвестицій в економіку української столиці, заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

 "У взаєминах між Москвою і Києвом можуть бути особливі контакти, бо керівництво Києва готове брати під особливу опіку та сприяти розвитку такого бізнесу, який би сьогодні як ініціатива був запропонований московськими компаніями", – заявив О.Попов, виступаючи на бізнес-форумі "Москва-Київ: інвестиційна привабливість мегаполісів" у Москві в п’ятницю.

 Він підкреслив, що стратегічне партнерство у співпраці між Україною і Росією закріплено українським законодавством. При цьому голова КМДА висловив впевненість, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде лише сприяти зміцненню такого партнерства.

 О.Попов також висловив надію, що дискусії про проблеми співпраці між двома столицями в рамках бізнес-форумів стануть традицією.

 "Є певна історична практика взаємодії, яку потрібно підтримувати і розвивати. З іншого боку Київ і Москва мають нові підходи, ідеї, практику, де хотілося б організувати нові напрямки співпраці", – констатував він.

 Міністр уряду, керівник Департаменту зовнішньоекономічних і міжнародних зв’язків Москви Сергій Черемін зазначив, що між Москвою і Києвом встановилися дуже активні взаємини.

 "Наша співпраця – регіональна, ми не претендуємо ні на які преференції, які надає Європейське економічне співтовариство або Митний союз", – сказав він, відповідаючи на питання про те, чи позначиться підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на взаєминах між двома столицями.  

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: