fbpx
Новини світу

Екс-глава Nokia вважає помилкою співпрацю з Microsoft

 Після того як компанія Nokia почала співпрацювати з Microsoft, багато представників IT-сфери заявили, що це невірний крок, який в кінцевому підсумку призведе лише до погіршення позицій фінського гіганта на ринку. У підсумку, так воно і вийшло. Компанія поступово продовжила здавати позиції на ринку і в кінцевому підсумку, як уже відомо, мобільний підрозділ Nokia продається Microsoft, а це означає, що смартфонів Nokia більше не буде.

 Колишній керівник Nokia Йорма Олліла вирішив прокоментувати ситуацію, в якій зараз опинилася компанія. Олліла, до слова, керував фінським гігантом в його кращі роки – з 1992 по 2006 рік.

 За його словами, одна з головних помилок Nokia полягає в тому, що вона не стежила за тенденціями і не приділяла увагу інноваціям, внаслідок чого пропустила «бум» розкладних телефонів і смартфонів з сенсорними дисплеями.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 При цьому Йорма Олліла визнав свою провину в тому, що не забезпечив більш швидкий розвиток операційної системи Symbian, яка програвала Apple iOS після її виходу.

  Як зазначив екс-керівник Nokia, його компанія зосередилася в той час на «залізі», а не на програмному забезпеченні, як Apple і Google, в кінцевому підсумку програвши цю «війну».

 Після відходу з поста директора, Олліла перейшов до ради директорів компанії і знаходився там до 2012 року. За цей час, як він повідомив, їм так і не вдалося переорієнтуватися на ринок сенсорних смартфонів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У той же час, він розповів, що у них було кілька варіантів розвитку, зокрема – продовження роботи над Symbian, але замість цього вони віддали перевагу MeeGo, але так і не довели цей продукт до кінця.

 Він зізнався, що розглядалося й питання переходу на іншу операційну систему і вибір припав на Windows Phone. Однак як він вважає зараз, це було великою помилкою, оскільки Nokia так і не вдалося створити конкурентоспроможні продукти, а Windows Phone не стала альтернативою двом іншим системам – Android і iOS.

Читайте також: