fbpx
Спорт

Денису Лебедєву повернутий титул чемпіона світу з боксу

 Гільєрмо Джонсон, який отримав перемогу над російським боксером Денисом Лебедєвим в травні поточного року, визнаний винним у застосуванні заборонених препаратів. Титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації у вазі до 90,7 кг повернений росіянину.

 Рішення про позбавлення Джонса чемпіонського звання виніс комітет WBA з чемпіонських боїв, навіть незважаючи на те, що Джонс стверджував про негативний результат контрольної допінг-проби. За деякими відомостями, аналіз контрольної допінг-проби взагалі не проводився. Можливо, найближчим часом офіційними представниками WBA будуть зроблені більш докладні заяви.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Не виключено, що до Джонса застосують і додаткові санкції (наприклад, штраф або дискваліфікацію). Також допускається можливість проведення бою-реваншу між Джонсом і Лебедєвим. Якщо представники російського і панамського боксера не домовляться самостійно, права на організацію цього поєдинку виставлять на торги.

 Нагадаємо, первинний аналіз допінг-проби Гільєрмо Джонса був проведений в лабораторії Російського антидопінгового агентства. Він показав, що в організмі панамця містився заборонений препарат фуросемід.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Денис Лебедєв vs Гильєрмо Джонс. Кращі моменти (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: