fbpx
Політика

Геращенко: “Вибори в проблемних округах 15 грудня стануть іспитом перед Європою”

 Вибори в 5 проблемних округах, які відбудуться 15 листопада, стануть першим іспитом для української влади після підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це заявила народний депутат України від політичної сили «УДАР» Ірина Геращенко.

За словами народного депутата, від того, як Україна здасть цей іспит, багато в чому буде залежати ратифікація Угоди. «Підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом має сприяти проведенню справедливих і чесних виборів. Так як вільне волевиявлення є ключовою європейською цінністю», – підкреслила Ірина Геращенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Також вона зазначила, що для опозиції і влади вибори 15 грудня стануть репетицією напередодні президентської кампанії. «Ми повинні мобілізувати електорат, нам потрібно захистити результати виборів. Всі кандидати зобов’язані мати рівний доступ до засобів масової інформації та можливості для зустрічей з виборцями», – додала народний депутат України.

Ірина Геращенко зробила акцент на тому, що опозиція в округах представлена ​​узгодженими кандидатами. Також Геращенко виділила і створення координаційного центру захисту результатів виборів. «Ми виступали з пропозицією створити такий центр і рік тому перед парламентськими виборами. Дуже добре, що ідею підтримали відразу всі три опозиційні фракції», – підкреслила Ірина Геращенко.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Торкнулася Геращенко і теми висунення єдиного узгодженого кандидата від опозиції і на президентських виборах. «Тільки сконцентрувавши свої зусилля навколо єдиного кандидата, у опозиції є шанс перемогти нинішню владу», – переконана представник політичної сили «УДАР». Говорячи про перспективи підписання Угоди про асоціацію, політик зазначила, що в країні донині не вирішена проблема з вибірковим правосуддям, яскравим прикладом якої є справа Тимошенко.

За матеріалами: censor.net.ua

Читайте також: