fbpx
Політика

Владислав Лук’янов вибачився перед Венеціанською комісією за слова Наталії Агафонової

  Народний депутат фракції Партії регіонів Владислав Лук’янов приніс вибачення голові Венеціанської комісії Джанні Букіккіо за образи на її адресу від представника партії "УДАР " Наталії Агафонової, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Депутат Наталія Агафонова з "УДАРу" завдала грубої образи поважній європейській інституції – Венеціанській комісії – і оббрехала її тільки за те, що їй не сподобалося експертний висновок Венеціанської комісії щодо президентського законопроекту про внесення змін до розділу Конституції "правосуддя", – зазначив політик.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За його словами, Венеціанська комісія схвалила цей проект і закликала опозицію голосувати за нього у Верховній Раді, оскільки він робить суди більш незалежними. "У відповідь Н. Агафонова назвала Венеціанську комісію"рупором влади", звинувативши при цьому у виконанні замовлення адміністрації президента, і, до того ж, оббрехала. Представниця "УДАРу" стверджує, що президентський проект закону не враховує всіх зауважень Венеціанської комісії. Хоча її голова Дж. Букіккіо вже спростовував це твердження і підкреслював, що проект повністю відповідає їх рекомендаціям", – сказав В. Лук’янов.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

"Коли європейські інститути критикують владу та ініціативи Партії регіонів, ми ставимося до цього з повагою і робимо відповідні висновки, а не переходимо на образи… Розуміючи, що представниця "УДАРу " не в змозі принести вибачення Венеціанській комісії і її голові Дж. Букіккіо, я змушений зробити це замість неї. Це буде як мінімум чесно і порядно, як максимум – по-європейськи", – підсумував парламентарій.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: