fbpx
Економіка

Янукович: “Через 5-7 років видобуток українського газу зросте вдвічі”

В Україні через 5-7 років видобуток газу зросте як мінімум удвічі. Про це заявив президент України Віктор Янукович, повідомляє УНІАН.

У ході брифінгу в Світлодарську Донецької області український лідер Віктор Янукович нагадав, що на даний момент Україна платить за газ більше за всіх у Європі – 530 доларів за тисячу кубометрів, у той час як середня європейська ціна газу на сьогодні становить 370 доларів за тисячу кубометрів.

Саме тому, за словами Віктора Януковича, в країні гостро стоїть завдання "добування власного газу".

"Упродовж останніх двох років ми збільшили обсяги видобутку газу і вийшли вже на обсяг 21 млрд кубометрів. Проте варто відзначити, що для того, щоб забезпечити українців газом, нам необхідно 24 млрд кубометрів газу. Я вважаю, що вже дуже скоро ми зуміємо вийти на ці обсяги видобутку. ми працюємо з інвесторами, які, я думаю, найближчим часом збільшать видобуток газу в країні мінімум вдвічі. Що стосується термінів, то це може статися вже через 5-7 років. Коли ми вийдемо на нові обсяги видобутку, тоді собівартість газу буде зовсім іншою", – заявив український президент Віктор Янукович.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: