fbpx
Новини світу

Аеровокзали «Пулково» будуть закриті на реконструкцію

Аеровокзали Санкт-Петербурга «Пулково-1» і «Пулково-2» тимчасово будуть закриті і переведені на перони нового централізованого пасажирського терміналу, повідомляють російські ЗМІ.

Реконструкція проводиться консорціумом «Повітряні ворота північної столиці», який управляє аеропортом (до нього входять оператор аеропорту Франкфурта Fraport, грецька компанія Copelouzos Group і ВТБ), в рамках договору про державно-приватне партнерство. До кінця наступного року передбачаються інвестиції в розмірі 1,2 млрд євро.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Будівлю «Пулково-1» відкриють 2014 року, після чого пропускна здатність об’єднаного терміналу становитиме сімнадцять мільйонів пасажирів на рік. За дев’ять місяців нинішнього року аеропорт обслужив понад десять мільйонів пасажирів.

За потоком пасажирів аеропорт «Пулково» займає третє місце в Російській Федерації, поступаючись столичним «Шереметьєво» і «Домодєдово». В інфраструктуру вузла входить аеродром з двома ЗПС, паливозаправний комплекс, 2 аеровокзали та інші об’єкти. Рейс в «Пулково» виконують 67 авіаперевізників, включаючи 32 компанії з далекого зарубіжжя.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: