fbpx
Новини світу

Юрист Greenpeace: “Будемо боротися за судно організації”

 Судно організації «Грінпіс» Arctic Sunrise в даний момент знято з рейду в губі Кулонга Кольської затоки і вже відконвойоване в морський торговельний порт Мурманська. Про це заявила керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ Росії по Мурманської області Лілія Мороз. Зазначимо, що адвокати, які представляють інтереси "зелених", збираються добитися звільнення судна під заставу.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"На сьогоднішній день судно знаходиться біля одного з причалів торговельного порту Мурманська. Заходи безпеки на судні забезпечуються співробітниками прикордонної служби", – заявила Лілія Мороз.

Правозахисник організації Дмитро Кузьмін у свою чергу заявив, що захист має намір домагатися звільнення арештованого судна Arctic Sunrise під заставу.

"Судно заарештовано за постановою суду. Ми будемо боротися за нього з метою звільнення та внесення застави, чого не забороняє чинне законодавство Росії. Також ми будемо домагатися і звільнення всіх членів екіпажу", – сказав Кузьмін. Також адвокат додав, що доступ на Arctic Sunrise заборонений, так як воно є територією іншої держави.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: