fbpx
Політика

Що буде з українським бізнесом після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС?

  16 жовтня в Києві пройшла прес-конференція на тему: «Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом: які перспективи для бізнесу?». Спікерами на даній прес -конференції виступили: Андрій Пишний (перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань регламенту, член фракції «Батьківщина»); Оксана Продан (народний депутат України від партії «УДАР»); Володимир Застава (експерт Інституту Горшеніна); Ален Ремі (Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні); Жослін Гіттон (глава Економічного і торгового відділу Делегації ЄС) і Томас Моро (глава асоціації «Французьке ділове співтовариство в Україні»).

Для початку варто сказати про те, що Володимир Застава, експерт незалежного аналітико-дослідницького центру Інститут Горшеніна, заявив, що на даний момент, згідно з дослідженнями, за асоціацію з ЄС виступає 47 % українців, за Митний союз  виступає 32%. Однак Володимир додав, що велика частина українців хоче отримати від Європейського Союзу більше, ніж віддати. Володимир пояснив, що жителі України хочуть в першу чергу скасування візового режиму і отримання свободи працевлаштування.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Андрій Пишний та Оксана Продан говорили про те, що, зрозуміло, є як і позитивні, так і негативні сторони приєднання України до ЄС. Оксана Продан сказала, що жителям України варто розглядати можливість інтеграції України в ЄС не тільки з економічного боку. Оксана Продан пояснила, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом стане унікальним шансом позбутися корупції і захистити права власності. «Європа для нас – це ціннісний вибір перш за все. Вибір демократії, відсутності корупції, захисту прав власності», – сказала Оксана Продан під час круглого столу «Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом: які перспективи для бізнесу?».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Андрій Пишний зізнався, що вважає себе оптимістом і вірить, що Україна стане однією з країн Європейського Союзу, однак додав, що це трапиться після зміни влади в 2015 році.

Алан Ремі додав, що саме підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом не вирішить усіх проблем, наприклад, таких як корупція, які існують в Україні. Підписання лише задасть вектор, в якому Україні треба буде рухатися. «Країни ЄС, зі свого боку, будуть допомагати Україні на цьому шляху», – запевнив Ален Ремі.

Читайте також: